vergoeding apotheekzorg

Nieuw bij apotheek Alkemade: 24/7 uw medicijnen afhalen uit de medicijnautomaat

De medicijnautomaat is een service waarmee u zelf uw medicijnen eenvoudig en op elk gewenst tijdstip kunt ophalen, zonder tussenkomst van één van onze apotheekmedewerkers.

De medicijnautomaat staat op dit moment alleen bij Apotheek Alkemade. Cliënten van Apotheek Waterryck kunnen uiteraard ook gebruik maken van deze service. Meldt u aan op de website of bij de balie van de apotheek.

Online uw herhaalmedicatie aanvragen?

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online uw zorgzaken regelen bij uw  apotheek. Via het portaal kunt u onder andere uw medicijnoverzicht in zien, uw medicatie herhalen en online een vraag stellen of een e-consult aanvragen.

Met de bijbehorende MedGemak-app regelt u alles gemakkelijk op uw  telefoon en tablet. Aanmelden gaat zeer eenvoudig met uw DigiD.

Meld u hieraan:

MijnGezondheid.net

Voor uitleg over MijnGezondheid.net klikt u hier

Voor uitleg over het vervolgens in gebruik nemen van de Medgemak app klikt u hier

Maakt u op dit moment gebruik van de "Mijn Medicijnen app" dan verzoeken wij u vriendelijk over te stappen op het nieuwe portaal. Vanaf januari 2022 werkt de oude app niet meer.

Terug naar overzicht

Nu beschikbaar: Brochure 2022 over vergoeding apotheekzorg per zorgverzekering

In de praktijk blijkt dat het vaak best moeilijk is goed te overzien wat voor invloed een polis heeft op de zorg- en dienstverlening vanuit de apotheek. Weet u wat er in uw polis staat over de vrijheid in het merk medicijn dat u krijgt?

Weet u dat onze apotheek medische hulpmiddelen alleen vergoed mag afleveren bij bepaalde verzekeraars en dat het bij andere verzekeraars via een landelijke leverancier gaat? (wij zijn ook aangesloten bij een dergelijke leverancier)

Wist u dat wij in alle gevallen een medicatiebeoordeling voor u uit kunnen voeren, maar dat de vergoeding door uw zorgverzekeraar kan verschillen?

Om antwoord te geven op al deze vragen heeft onze beroepsgroep, de KNMP, een overzichtelijke brochure opgesteld die u antwoord geeft op deze vragen. Klik op: 20211119_Zorgverzekering en apotheek 2022 om deze brochure in te zien.

Publicatiedatum: 23-11-2021