Zorg bij urineverlies – Apotheek Alkemade – Roelofarendsveen

Nieuw bij apotheek Alkemade: 24/7 uw medicijnen afhalen uit de medicijnautomaat

De medicijnautomaat is een service waarmee u zelf uw medicijnen eenvoudig en op elk gewenst tijdstip kunt ophalen, zonder tussenkomst van één van onze apotheekmedewerkers.

De medicijnautomaat staat op dit moment alleen bij Apotheek Alkemade. Cliënten van Apotheek Waterryck kunnen uiteraard ook gebruik maken van deze service. Meldt u aan op de website of bij de balie van de apotheek.

Online uw herhaalmedicatie aanvragen?

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online uw zorgzaken regelen bij uw  apotheek. Via het portaal kunt u onder andere uw medicijnoverzicht in zien, uw medicatie herhalen en online een vraag stellen of een e-consult aanvragen.

Met de bijbehorende MedGemak-app regelt u alles gemakkelijk op uw  telefoon en tablet. Aanmelden gaat zeer eenvoudig met uw DigiD.

Meld u hieraan:

MijnGezondheid.net

Voor uitleg over MijnGezondheid.net klikt u hier

Voor uitleg over het vervolgens in gebruik nemen van de Medgemak app klikt u hier

Maakt u op dit moment gebruik van de "Mijn Medicijnen app" dan verzoeken wij u vriendelijk over te stappen op het nieuwe portaal. Vanaf januari 2022 werkt de oude app niet meer.

Zorg bij urineverlies

Urineverlies is niet alleen een probleem voor oudere mensen. Ook op jongere leeftijd komt het regelmatig voor, maar vaak durven mensen hier niet voor uit te komen en wordt er van alles verzonnen om maar te zorgen dat niemand er achter komt. Veel vrouwen denken dat urineverlies erbij hoort en accepteren uit schaamte jarenlange zorgen zonder er iets aan te doen.

Dat vinden we jammer, want er zijn voldoende opties om het urine verlies te behandelen. Wij adviseren dan ook altijd in contact te treden met de huisarts.

Mocht incontinentiemateriaal voor u, vrijwel iedere dag onvermijdelijk zijn, dan vergoed uw zorgverzekeraar vaak het merendeel. Wij adviseren u hier graag over.

Discreet

In de apotheek hebben wij een spreekkamer waarin we rustig en discreet u uitleg kunnen geven over de mogelijkheden op incontinentiegebied. Vraagt u aan de balie naar 1 van onze gespecialiseerde incontinentie assistentes.

Mocht u deze stap te groot vinden, dan zijn we u ook graag telefonisch van dienst.

Wij bezorgen de materialen graag discreet verpakt bij u thuis als u dit wenst. Ook in de apotheek kunnen we u eigen tas achter de schermen discreet voor u vullen.